Nelere Dikkat Etmeli?
Tek
kullanımlık gıdalar her ne kadar küçük detay gibi
görünseler de kalitesiz veya diğer bir deyişle
tatlarının kötü olması müşteriniz için özenle
hazırladığınız yemeğin lezzetini bozabilirler.
Zeytinyağı ve limon bu tehlikeli gıdaların başında
gelmektedir. Başka bir örnek vermek gerekirse; farklı
kokan bir mayonezi kimse tüketmek istemeyecektir.
Diğer bir dikkat etmeniz nokta tek kullanımlık gıdaların
işletmenizdeki çeşitliliğidir. Sadece beyaz şeker
bulundurursanız çoğu müşteriniz size esmer şeker yok mu
diye sormayacaktır; ancak beyaz şekerin yanında esmer
şeker de bulundurursanız müşterileriniz işletmenizi
sağlık konusuna dikkat ettiğiniz için ve farklı damak
zevklerini unutmadığınız için takdir edeceklerdir.
Ayrıca esmer şeker de bulunduran işletmenin daha
kaliteli olduğu algısını da unutmamak gerekir.
Son olarak; tek kullanımlık gıdaların sunumu önemlidir.
Örneğin; masaya bir kavanoz içerisinde küp şeker koymak
ile kuşe kağıdın içerisine doldurulmuş toz şeker
koymanın arasında fark vardır. Küp şekerlere muhtemelen
her gün yüzlerce müşteri dokunur ve çoğu küp şekerler
günün sonunda parçalanır. Ancak kuşe kağıda
sarılmış stick toz şeker kişiye özeldir ve kullanımı
pratiktir. Ayrıca üzerinde işletmenizin ismi yazılı
olduğu takdirde akılda kalıcılığınız artar.
Faydaları
İşletmenizde tek kullanımlık gıda bulundurmanın
sandığınızdan daha çok faydası vardır. Bunları saymak
gerekirse;
Önceki başlıkta da belirttiğimiz gibi bir kavanoz
içerisindeki küp şekerlere her gün yüzlerce müşteri
dokunur ama kuşe kağıda sarılı toz şeker kişiye özeldir.
Tek kullanımlık gıdaların neredeyse hepsi kişiye özel
olduğu için hijyen açısından da en iyi seçenektir.
Gıdaları sadece tek bir müşteri tüketir ve ayrıca yemek
bitiminde artıkların toplanması kolay olur.
Örneğin; bir kavanoz içerisinde küp şeker kullanırsanız
belirli aralıklarla o kavanozları yenilemeniz ve
temizlemeniz gerekecektir. Oysa tek kullanımlık
gıdaların artıklarını tek hareketle çöpe atarak kolayca
temizleyebilirsiniz.
Eğer
ketçap, mayonez, zeytinyağı gibi maliyeti yüksek
ürünleri müşteriye kavanoz veya şişelerde bol miktarda
sunarsanız, müşteriler bu gıdaları gereğinden fazla
kullanacaktır ve siz farkında olmadan yaptığınız
masraflar artacaktır. Tek kullanımlık gıdalar
kullanılacak miktarı sınırlandırdığı için müşteriler bu
gıdaları gerektiği kadar tüketecektir ve sizin de
masraflarınız azalacaktır.
Bir
işletmeci olarak işletmenizin ne kadar kar ettiğinden
önce en büyük kaygınız müşteri memnuniyetidir. Kişiye
özel kullanım imkanı veren bu gıdalar müşterilerinizin
kendilerini özel hissetmesini sağlayacaktır. Örneğin;
kavanoz içerisine konulmuş küp şekerler bir işletmeye
daha salaş bir görünüm verirken kuşe kağıda sarılı
şekerler işletmeniz için daha özenli bir imaj
çizecektir.
Tek Kullanımlık Gıdalar
Paket Ketçap – Mayonez: Başta patates
kızartması olmak üzere çoğu yemeğin tamamlayıcılarıdır.
Müşteriler farklı farklı yemeklerde bu iki lezzeti
aradıkları için en çok istenilen tek kullanımlık
gıdalardır. Ketçap şişeler akışkanlığı iyi
sağlayamadıkları için müşteriye zorluk çıkartırken aynı
zamanda masanın daha çok kirlenmesine yol açabilir. Tek
kullanımlık ketçap ve mayonez ise kaygan yüzeyli kağıt
sayesinde kolayca sıkılır.
Stick Tuz: Bugüne
kadar çoğu restoranve cafede tuzu tuzluklarda görmeye
alışsak da artık tek kullanımlık tuzun yaygınlaştığı
dönemdeyiz. Tuzluktaki tuzun kuruması veya bitmesi gibi
dertler olmadığı için kağıt içerisindeki tuzun kullanımı
daha kolaydır, ayrıca müşterilerin gereğinden fazla tuz
tüketmesini engelleyerek masrafı düşürür.
Stick Toz Şeker: Çayın
veya kahvenin yanında tüketmeyi çok sevdiğimiz şeker her
cafe ve restoranın olmazsa olmazlarındandır. Özellikle
içeceklerle birlikte en çok rağbet gören tek kullanımlık
ürünlerin başında gelir. Küp şekerlerin kısa sürede
parçalanmasına rağmen tek kullanımlık şeker kişiye
özeldir ve kullanımı çok pratiktir.
Tatlandırıcı: Şeker
kullanmak istemeyen müşterileriniz için alternatif
bulundurmak her zaman en iyisidir. Ayrıca bir işletme
olarak müşterilerinizin sağlığını önemsediğinizi
gösterir. Özellikle orta yaş ve üzeri müşteriler
tarafından tercih edilen tatlandırıcı işletmenizde şeker
kullanımını da azaltabilir.
Stick Esmer Şeker: Beyaz
şekerin işlenmemiş hali olarak bildiğimiz esmer şekerin
tüketicileri azımsanmayacak kadar fazla. Artık çoğu
restoran ve cafe beyaz şekerin yanında esmer şeker
bulundurmaya özen gösteriyor. İçinde katkı maddesi
olmadığı için daha sağlıklı bulunan esmer şeker
müşteriye verdiğiniz değeri temsil ediyor.
Karabiber: Tuzun
yanında karabiber olmazsa olmaz, değil mi? Tuzlukta
yaşanan sorun karabiber için de geçerli olduğundan tek
kullanımlık karabiber kullanmanız daha pratik olacaktır.
Krema: Kahveyi
krema ile içenlerin kalbini fethetmek istiyorsanız krema
bulundurmaya özen gösterin. Çoğu cafe ve restoranlarda
bulunmayan bu ürünü siz bulundurursanız bir adım öne
geçebilirsiniz. Fakat kullanacağınız kremanın taze ve
kaliteli olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
Zeytinyağı & Limon Suyu: Bir
salatayı mükemmel yapan şey içindekiler değil zeytinyağı
ve limon suyudur. Hem hijyen sağlamak hem de
müşterilerinize kolaylık olması açısından tek
kullanımlık zeytinyağı ve limon suyu kullanabilirsiniz.
Ayrıca harcanacak miktarı kısıtladığı için masraflarınız
da azalacaktır.
Tek kullanımlık gıdalara gösterdiğiniz özen
müşterilerinize gösterdiğiniz özeni temsil eder.
Sunumuyla işletmenizin daha kaliteli görünmesini sağlar
ve kullanım miktarını sınırlandırdığı için bu gıdaların
gereğinden fazla tüketilmesini engelleyerek sizi ekstra
oluşabilecek masraftan kurtarır. Hijyenik açıdan en
pratik çözüm olan bu gıdalar müşterilerinizin işini
kolaylaştırdığı gibi çalışanlarınızın da daha hızlı
hizmet vermelerini sağlar. Unutmayın; tek kullanımlık
gıdalar müşteri memnuniyetini arttırırken işletmenizi
her anlamda bir adım öne çıkaracaktır |